NavMenu

Britanski Albon otvara novu fabriku u Rumi - Posao za još 200 radnika

Izvor: eKapija Sreda, 14.03.2018. 15:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Albon, koja u Rumi posluje već pet godina, uskoro će pokrenuti izgradnju novog proizvodnog pogona, u kome bi posao trebalo da dobije još 200 radnika, prenosi zvanični sajt opštine.

Britanski investitor, pored fabrike delova za autoindustriju u Rumi, ima fabriku i u Šimanovcima, a novi pogon u Rumi bila bi treća investicija Albona u Srbiji, prenosi sajt Opštine Ruma.

Albon je u svoj prvi pogon u Rumi uložio 16,5 mil EUR, a novo proširenje jasno pokazuje da je kompanija zadovoljna uslovima u Rumi i da ovde ima dugoročne planove, izjavio je direktor Albona Ismet Grebović.

- Kada smo 2013. godine došli u Rumu, odmah smo planirali da ćemo ići u dve faze. Ostvarili smo prvu fazu. Bilo je planirano da investiramo u Rumu 9 mil EUR, mi smo do danas investirali 16,5 mil EUR. Sada smo na početku sledeće faze, koja se odnosi na proizvodni pogon koji bi imao 11.000 kvadratnih metara i planiramo novih 200 radnih mesta, što bi ukupno u Rumi bilo 400 radnih mesta. Sa 100 radnika u Šimanovcima to bi ukupno bilo 500 radnika - rekao je Grebović.


On navodi da će pogon, čija je izgradnja planirana pored postojeće fabrike, biti funkcionalan polovinom 2019. godine.

Albon u Rumi proizvodi klipnjače za motore namenjene autoindustriji, a u novom pogonu će se takođe proizvoditi delovi za motore. U ovoj godini planira da iz Rume izveze proizvode u vrednosti od oko 28 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.