NavMenu

EU donira 80 mil EUR za reformu javne uprave u Srbiji do 2020.

Izvor: Danas Utorak, 13.03.2018. 15:42
Komentari
Podeli
(Foto: Maryna Pleshkun/shutterstock.com)
Evropska unija će do 2020. godine za reformu javne uprave u Srbiji izdvojiti 80 mil EUR, najavio je danas šef Delegacije EU u Beogradu, Sem Fabrici.

On je, na predstavljanju ključnih nalaza izveštaja SIGMA 2017 o reformi javne uprave u Srbiji, ocenio da su Vlada i resorni ministar Branko Ružić veoma angažovani na toj reformi, jer se radi o jednoj od glavnih oblasti u evrointegracijama Srbije. Fabrici je istakao da je važno da Srbija ne samo poštuje međunarodne principe vezane za reformu javne uprave, nego i da ih usvoji i primenjuje.

Ministar Ružić je konstatovao da Srbija, paralelno sa racionalizacijom zaposlenih u državnoj administraciji, prolazi i kroz "jedan revolucionarni proces reformi" u toj oblasti, kako bi građani bili zadovoljni uslugama koje im javna uprava pruža.

On je, na pitanje novinara do kada će Vlada sama kršiti zakone, jer godinama imenuje vršioce dužnosti pomoćnika ministara i drugih funkcionera, rekao da će se "tokom ove godine finalizirati rad na izmenama i dopunama zakona o državnim službenicima".


- Najveći fokus ćemo posvetiti tim v.d. stanjima. Ne bih želeo da pravdam jednu takvu situaciju, ali želim da ukažem na činjenicu da je u prethodnom periodu fokus aktivnosti bio na odgovornijem pristupu konkursima i iznalaženju adekvatnih kadrova za odgovorna mesta - objasnio je Ružić.

On je konstatovao i da iznalaženje kvalitetnih kadrova, "uz finansijsku žrtvu koja je neminovnost", nije tako lako, ali da je zato važno da "sistem funkcioniše kako treba, a ne kako mora".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.