NavMenu

Turski Bonysocks planira otvaranje fabrike čarapa u Jagodini - U prvoj fazi posao za 700 ljudi

Izvor: Novosti Utorak, 13.03.2018. 15:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gts/shutterstock.com)Ilustracija
Privredno politička delegacija Jagodine, na čelu sa predsednikom Skupštine tog grada Draganom Markovićem Palmom, danas je obišla tri fabrike u industrijskoj zoni Cerkezkoy, 100 kilometara zapadno od Istanbula, na poziv vlasnika najveće turske fabrike čarapa Bonysocks Hasana Gulkaj.

Grad Jagodina je u svojoj industrijskoj zoni obezbedio za kompaniju Bonysocks dve parcele od 10 i 5 hektara sa svom infrastrukturom.

- Ostao je još dogovor sa Vladom Srbije i mi očekujemo da, kada Hasan sledeći put dođe, da potpišemo ugovor i da počne izgradnju fabrike čarapa u kojoj će raditi 1.200 radnika. Sa njim će doći i vlasnik fabrike za prozvodnju vrata Best doors koju smo takođe danas obišli u Turskoj, kao i fabriku za proizvodnju traktora Hattat - rekao je danas Marković.

Vlasnik kompanije Bonysocks Hasan Gulkaj do sada je tri puta boravio u Jagodini.

- Kupio sam stan u Beogradu i kupiću i u Jagodini. To vam dovoljno govori o ozbiljnosti moje kompanije da otvorimo fabriku u Jagodini, u kojoj će u prvoj fazi biti zaposleno 700, a ubrzo i svih 1.200 radnika. Fabrika u Jagodini biće veća i modernija od ove u Turskoj - rekao je vlasnik kompanije Bonysocks Hasan Gulkaj, dodajući da godišnje proizvedu 100 miliona pari čarapa, te da izvoze u 70 država u svetu i imaju 1.200 zaposlenih.


Marković posetu Turskoj nastavlja u sredu u Ankari razgovorima sa zamenikom premijera Turske i predsednikom parlamenta, a prisustvovaće i sednici vladajuće AK partije, čiji je predsednik Erdogan.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.