NavMenu

Antićevi dani u Novom Sadu do 16. marta

Izvor: eKapija Ponedeljak, 12.03.2018. 17:07
Komentari
Podeli
Sa otvaranja Antićevih danaSa otvaranja Antićevih dana
Manifestacija "Antićevi dani", koja se ove godine održava po 11. put, pod sloganom "Psovke nežnosti", svečano je otvorena u ponedeljak (12. marta 2018. godine), u novosadskoj Gradskoj kući.

Kako je saopštila Gradska uprava Novog Sada, manifestaciju je otvorio član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić koji je tom prilikom istakao da su "Antićevi dani" mnogo više od pukog sećanja i da se mnogobrojnim programima - u školama, bibliotekama i drugim ustanovama kulture, daje nova snaga delima Mike Antića koja su neprolazna, kao i vrednostima koje je on svojim životom slavio.

U okviru programa svečanog otvaranja nastupili su recitator i književnik Ratomir Rale Damjanović koji je kazivao stihove Antićevih pesama, kao i hor OŠ Miroslav Antić. U ime ustanove koja realizuje ovu manifestaciju, prisutnima se obratio i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović koji je najavio da će Kulturni centar Novog Sada ovu manifestaciju uskoro predstaviti u Podgorici, Kotoru, ali i širom Balkana budući da interesovanje postoji, jer Mika Antić pripada ne samo novosadskoj, već i evropskoj i svetskoj kulturnoj baštini.


Manifestacija "Antićevi dani" održava se od 12. do 16. marta na više lokacija u Novom Sadu. Na dan rođenja slavnog pesnika - 14. marta, delegacija Grada zajedno sa najboljim učenicima iz osnovne i srednje škole u Novom Sadu, položiće vence na spomenik u Dunavskom parku, a istog dana u Dvorcu Eđšeg biće otvorena izložba dečijih radova sa konkursa "Stvarajmo jedan novi svet", posvećenom pesniku.

Poslednji dan manifestacije, 16. mart, biće obeležen uručenjem nagrade Miroslav Antić Nenadu Šaponji za zbirku pesama "Izgledam, dakle nisam", koju je objavila izdavačka kuća Prometej.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.