NavMenu

Univerzitet u Novom Sadu među 250 najboljih na svetu u oblasti poljoprivrede i šumarstva

Izvor: Dnevnik Subota, 10.03.2018. 12:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)Ilustracija
Univerzitet u Novom Sadu po drugi put se pojavljuje na QS rang listi (Qyacqyarelli Symonds, Velika Britanija) i nalazi se među 250 najboljih univerziteta iz oblasti poljoprivrede i šumarstva, pošto je rangiran između 201. i 250. mesta, što predstavlja napredak u odnosu na prošlogodišnje rangiranje kada je Univerzitet u Novom Sadu bio između 251. i 300. mesta.

QS rang lista jedna je od tri najznačajnije liste za rangiranje univerziteta u svetu, pored Times Higher Education liste i Šangajske liste.

Kriterijumi na osnovu kojih se rangiraju univerziteti na QS rang listi su akademska reputacija, citiranost radova, reputacija poslodavca i X-indeks citiranosti istraživača.

Za ovaj uspeh Univerziteta u Novom Sadu zaslužni su Poljoprivredni fakultet i Institut za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.