NavMenu

La Linea Verde zakupljuje na 30 godina 96 hektara u Rumi - Italijani plaćaju 23.300 EUR godišnje

Izvor: Dnevnik Četvrtak, 08.03.2018. 15:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Fotokostic/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine odobrilo je zahtev italijanskoj kompaniji La Linea Verde, čija fabrika posluje u Dobrincima, za pravo prečeg zakupa državnog zemljišta.

Na sednici Opštinskog veća Rume usvojene su odluke o pravu prvenstva zakupa, kao i visini zakupnine.

Kompanija koja se bavi poljoprivrednom proizvodnjom tako će dobiti malo više od 96 hektara državnog zemljišta, različitih klasa u katastarskim opštinama Ruma i Kraljevci.

Šefica Odeljena za finansije, privredu i poljoprivredu Opštine Ruma Biljana Damljanović kaže da se zemljište italijanskoj kompaniji La Linea Verde daje u zakup na period od 30 godina.


- La Linea Verde će za 96,95 hektara državnog zemljišta plaćati godišnji zakup od 23.300 EUR u dinarskoj protivvrednosti - kaže Damljanović.

Cena zakupa određena je na osnovu predloga Ministarstva poljoprivrede i iznosi 207 EUR za njivu treće klase, a na osnovu te cene određene su i cene ostalih klasa zemlje. Od zakupnine italijanske kompanije 40% novca sliće se u opštinski budžet Rume, dok je preostali deo namenjen pokrajinskim i republičkim organima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.