NavMenu

Arapski DP World zainteresovan za privatizaciju Luke Bar

Izvor: Cafe Del Montenegro Četvrtak, 08.03.2018. 14:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: KAMONRAT/shutterstock.com)Ilustracija
Grupacija DP World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, na čijem je čelu Sultan Ahmed bin Sulejem, zainteresovana je za privatizaciju Luke Bar.

Premijer Duško Marković rekao je, nakon sastanka sa Sultan Ahmed bin Sulejem, da je zadovoljan zbog interesovanja ove renomirane globalne kompanije za Luku Bar.

- Upravo ovakav partner je potreban Crnoj Gori kako bi na najbolji način valorizovala svoj najbolji i najperspektivniji lučki resurs. Moj cilj i cilj Vlade je da resurse stavimo u funkciju razvoja od čega će korist imati Crna Gora i naši građani - rekao je Marković.

Kompanija DP World, među ostalim, upravlja sa 78 lučkih i kontinentalnih terminala u 40 država na šest kontinenata, a njen prošlogodišnji prihod premašuje 4 mlrd USD.

Markoviću je na sastanku predstavljena delatnost kompanije koja, pored upravljanja lukama i terminalima, uključuje prateće servise i logistiku, direktnu online povezanost sa prevoznicima i carinskim sistemima kao i pratećim biznisima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.