NavMenu

Turski Flex academy pokrenuo proizvodnju čeličnih cevi u Priboju

Izvor: eKapija Sreda, 07.03.2018. 15:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)Ilustracija
Turska kompanija Flex academy pokrenula je u Priboju proizvodnju creva, čeličnih cevi, šupljih profila i fitinga. Proizvodni pogon, smešten u Slobodnoj zoni prostire se na površini od 20.000 kvadrata.

Probni rad i obuku u ovoj fabrici trenutno prolazi 80 radnika, a prema najavama investitora do kraja godine, kada bude kompletirana serijska proizvodnja, posao će naći 300 radnika, prenosi PPmedia.

Posle skoro šest meseci opremanja proizvodnog pogona i montaže prvog kontigenta automatskih mašina za finalnu proizvodnju, prve cevi sišle su sa trake u sredu i namenjene su inostranom kupcu.

Prema rečima direktora firme Sulejmana Karakusa, probna faza je krenula sa dvadeset mašina za finalnu proizvodnju cevi, a uskoro se očekuje i dolazak novih.

– Za deset dana očekujemo da stigne kompletna linija, sa kojom će početi serijska proizvodnja čeličnih cevi. Labaratorija za testiranje će takođe biti gotova u sledeće dve sedmice, nakon čega će u punom kapacitetu prve faze u proizvodnji raditi 160 radnika – otkriva Karakus.


Konkurs za prijem radnika, koji je turska firma raspisala, za kratko vreme privukao je interesovanje više od hiljadu nezaposlenih lica u gradu na Limu, među kojima je najviše bilo bivših radnika nekadašnjeg pribojskog industrijskog giganata FAP.

Inače, firma Flex academy ima višedecenijsko iskustvo u proizvodnji čeličnih cevi, svoje proizvode plasira širom Evrope i Azije u više od 20 zemalja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.