NavMenu

Kostić ponovio da hoće deo Agrokora - Ulaganja u Sloveniju i Crnu Goru važnija od kupovine PKB-a

Izvor: Politika Sreda, 07.03.2018. 15:50
Komentari
Podeli
Miodrag KostićMiodrag Kostić
MK grupa zainteresovana je za kupovinu Agrokorovih firmi koje se bave oblastima u kojima imamo dugogodišnje iskustvo, a to se pre svega odnosi na poljoprivrednu proizvodnju i preradu, kaže Miodrag Kostić, predsednik MK grupe.

- Konkretni koraci zavise od ponude i od toka samog procesa prodaje. Nemamo ambicije da kupujemo Agrokor u celosti, već samo one delove koji će doprineti jačanju konkurentnosti naše kompanije na evropskom i regionalnom tržištu - rekao je prvi čovek MK group.

Naravno, kako je dodao, bitan faktor da do kupovine i dođe jeste odgovarajuća cena.

On je kazao da je u ovom momentu opalo interesovanje grupe za kupovinu dodatnog poljoprivrednog zemljišta i da im je PKB manje interesantan nego ranije.

- Obrađujemo više od 30.000 hektara i nastojimo da povećamo efikasnost prinosa postojećih parcela koje imamo. Kada je reč o novim investicijama, radije ćemo se opredeliti za bankarski sektor u Sloveniji ili hotelijerstvo u Crnoj Gori i regiji, nego za investiciju u PKB - rekao je Kostić.

Govoreći o poslovanju u regionu, on kaže da je MK grupa prisutna u Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, kao i da u budućem periodu planira da širi poslovanje u ovim zemljama.

- Naše oblasti interesovanja i dalje su poljoprivreda, sa posebnim akcentom na preradne kapacitetete u poljoprivredi, bankarstvo i turizam, koji je u konstantnom porastu, imajući u vidu porast broja turista koji daju prednost odmoru na Jadranskom primorju u odnosu na severnu Afriku i Tursku - rekao je Kostić.


Likvidnost Agrokora na kraju februara 226,2 mil EUR


Ukupna raspoloživa likvidna sredstva u koncernu Agrokor iznosila su 28. februara ove godine 1,68 milijardi kuna (226,2 mil EUR), prema izveštaju o stanju u trenutku primopredaje poslova vanredne uprave.

Kako se navodi u dokumentu, tokom perioda trajanja vanredne uprave predviđa se da će dobavljačima biti isplaćeno više od 490 mil EUR starog i graničnog duga.

Osim toga, za tekuće obaveze za robe i usluge isporučene nakon uvođenja vanredne uprave ukupno je dobavljačima plaćeno dodatnih više od 2,1 mlrd EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.