NavMenu

Poslovni forum "Francuska-Balkan 2018" od 30. maja do 1. juna u Beogradu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 05.03.2018. 14:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)Ilustracija
U Beogradu će od 30. maja do 1. juna biti održan trodnevni poslovni forum "Francuska – Balkan 2018" koji će okupiti više od 250 učesnika iz Francuske i 12 zemalja Zapadnog Balkana. Cilj foruma je da se kompanijama i privrednicima iz Francuske, ali i regionalnih zemalja, predstavi potencijal ulaganja na Balkanu i omogući da pronađu partnere, kao i da se stimuliše ekonomska razmena zemalja učesnica, najavili su organizatori.

Forum organizuju francuska državna agencija za razvoj i investicije Business France, Francusko-srpska privredna komora i Savez spoljno-trgovinskih savetnika Francuske, uz podršku francuske ambasade u Beogradu. Pored Srbije i Francuske, na forumu će učestvovati i Rumunija, Moldavija, Bugarska, Kipar, Grčka, Albanija, Hrvatska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Makedonija.

Tokom tri dana poslovnog foruma, koji će biti održan u beogradskom hotelu Metropol, biće organizovani i B2B sastanci za zainteresovana preduzeća koja će moći da zakažu sastanke putem onlajn platforme. Učestvovanje za srpska preduzeća na ovim sastancima je besplatno.

Pored toga, biće održani i tematski i sektorski okrugli stolovi na kojima će se govoriti o mogućnostima i izazovima poslovanja na Balkanu, a biće navedeni i uspešni primeri kompanija iz pojedinih sektora.


U okviru foruma biće postavljen i sajam Village expert, na kojem će zainteresovana preduzeća i druge poslovne organizacije moći da predstave svoje ponude. Takođe, za drugi dan foruma organizatori najavljuju održavanje Gala večeri.

Očekuje se da će forum, pored visokih zvaničnika, posetiti i predstavnici međunarodnih finansijskih institucija, privrednih komora i poslovnih asocijacija, privrednici... Jedan od sponzora foruma biće i francuska kompanija Veolia koja posluje u Srbiji.

Detaljnije informacije o ovom skupu dostupne su na sajtu Francusko-srpske privredne komore.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.