NavMenu

Počela izgradnja Lidla u Kikindi - U toku radovi i na pogonu kompanije Calzedonia

Izvor: eKapija Nedelja, 04.03.2018. 14:35
Komentari
Podeli
(Foto: Herrndorff/shutterstock.com)
U Kikindi je 1. marta i zvanično počela izgradnja maloprodajnog objekta nemačkog trgovinskog lanca Lidl, piše portal Gradski.online.

Izgradnja objekta na uglu ulica Svetosavska, Žarka Zrenjanina i Nemanjina poverena je novosadskoj firmi Graditelj NS.

Aktuelnim građevinskim radovima, iza kojih će uslediti i podizanje samog objekta, prethodila je izgradnja kišne i rekonstrukcija vodovodne kanalizacije u Nemanjinoj ulici, od Prizrenske do Đoke Radaka.

Lokalna samouprava je pretproprošlog leta za ove radove izdvojila oko 16,5 miliona dinara. Tada je rečeno da će se realizacijom tog infrastrukturnog projekta, steći uslovi za početak izgradnje maloprodajnog objekta trgovinskog lanca Lidl.

Kako je svojevremeno saopšteno iz kompanije Lidl Srbija, maloprodajni objekti neće početi da rade pre 2018. godine, kada će istovremeno biti otvoreni u dvadesetak gradova.

U Kikindi ovo nije jedino gradilište. U delu Industrije zone se gradi pogon italijanske kompanije Calzedonia. Kako je ranije najavljeno, u periodu od dve do tri godine, posao će u novoj fabrici dobiti oko 300 osoba, mahom žena.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.