NavMenu

U Leskovcu tokom 2018. posao za najmanje 3.000 radnika - Početkom juna Yura zapošljava 500 ljudi

Izvor: Južne vesti Nedelja, 04.03.2018. 14:17
Komentari
Podeli
(Foto: Paul Laragy/shutterstock.com)
Samo u toku ove godine očekuje se otvaranje blizu 3.000 novih radnih mesta u Leskovcu, kaže gradonačelnik tog grada Goran Cvetanović.

U industrijskoj zoni u Leskovcu u toku je izgradnja fabrike britanske kompanije Aptiv Packard u kojoj će raditi najmanje 2.000 ljudi, dok će u novoj tekstilnoj fabrici Jeanci Srbija biti mesta za još 350 radnika, prenose agencije.

Još 500 radnika u Leskovcu, pišu Južne vesti, dobiće posao počev od juna ove godine. Reč je o novom pogonu u fabrici, a kako navodi generalni direktor kompanije Yura u Srbiji Park Jong Fan, još toliko Leskovčana će se zaposliti kada se posao razvije.

Na odluku da još jedan pogon otvori u ovom gradu došli su jer, kako priča Jong Fan, osim dobre saradnje sa Gradom, leskovački radnici najviše su obučeni za ovaj posao i najbolje prihvataju obaveze koje se od njih zahtevaju.

- Mi smo pratili rad naših radnika u sve tri dosadašnje fabrike u Srbiji i pokazalo se da su radnici u Leskovcu najviše obučeni za taj rad i najbolje prihvataju zadatak koji se zahteva. Krajem maja, početkom juna krenućemo sa zapošljavanjem novih 500 radnika i to će trajati nekoliko meseci - kaže Jong Fan.

Ranije je najavljivano da će posao u Leskovcu u ovoj fabrici naći još 1.000 radnika, a iz ove kompanije kažu da će u prvom periodu biti zaposleno 500, a kada se razvije i ostali posao, zaposliti još 500 radnika. U dva nova pogona, kako je rečeno novembra 2017. godine, biće uloženo oko 40 mil EUR.

Fabrika u Leskovcu, koja je otvorena 2012. godine, trenutno ima 2.250 radnika.

Podsetimo, Yura se bavi proizvodnjom elektronskih komponenti za automobilsku industriju, pre svega kablovskih instalacija, ali i automobilskih svećica, kalema i njihovih kablova. U Srbiju je ova kompanija došla 2010. godine, sedište joj je u Rači, a osim u ova dva grada, pogone ima i u Nišu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.