NavMenu

Nemački Draxlmaier otvorio razvojni IT centar u Beogradu

Izvor: Tanjug Nedelja, 04.03.2018. 14:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: isak55/shutterstock.com)Ilustracija
Nemačka Draxlmaier Grupa otvorila je u Beogradu razvojni centar, u kom će do 2019. godine zaposliti 60 softver i hardver inženjera koji će raditi na razvoju tehnologija za automobile budućnosti, saopšteno je u petak (2. marta 2018. godine) iz te kompanije.

Novi Draxlmaier Automotive Electronic Centar Beograd se nalazi u Airport City centru u Novom Beogradu, a prvih šest zaposlenih softver i hardver inženjera već je počelo s radom i trenutno se obučavaju za zahtevne projekte u oblasti elektromobilnosti i unutrašnjeg osvetljenja.

Kancelarija će ove godine porasti na 20 zaposlenih, a od 2019. godine, planirano je da u razvojnom centru bude zaposleno oko 60 hardver i softver inženjera.

Christian Zelger, odgovoran za elektronske sisteme u beogradskoj kancelariji, kaže da su razgovori s potencijalnim zaposlenima već obavljeni i da su kandidati ostavili dobar utisak na tim IT eksperata Draxlmaier Grupe.

- Kandidati su izvrsno obrazovani i veoma motivisani - navodi Zelger i dodaje da u ovom trenutku traže još novih radnika za kancelariju za razvoj.

Draxlmaier Grupa posluje u Zrenjaninu od 2008. godine, gde zapošljava više od 5.000 radnika koji proizvode sisteme električnih instalacija za premijum proizvođače automobila.

Otvaranjem razvojnog centra kompanija proširuje svoje poslovanje u Srbiji i stvara mogućnosti za razvoj novih tehnologija i ulaganje u sektor automobilske elektronike.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.