NavMenu

Čajetina dobila dozvolu za gradnju početne stanice zlatiborske gondole

Izvor: Beta Sreda, 28.02.2018. 15:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: EpicStockMedia/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Čajetina je dobila dozvolu za gradnju početne stanice panoramske gondole i radovi će početi čim vremenski uslovi to dozvole, saopšteno je danas iz preduzeća Gold gondola Zlatibor.

Problemi oko imovine u državnoj svojini, koji su ranije blokirali izdavanje dozvole za gondolu, postupno se, kako se navodi, rešavaju "uz velike napore nadležnih službi opštine Čajetina".

- Poslednja stanica, za koju je prvo izdata dozvola, na devet kilometara dugoj vazdušnoj trasi ove kabinske gondole koja će spojiti centar Zlatibora sa vrhom Tornika, završena je pred Novu godinu - navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je realizacija tog projekta otpočela pre deset godina, a od početka je postojao problem imovinsko-pravne prirode i to sa parcelama u svojini države zbog nerešavanja statusa tog zemljišta.

Direktorka javnog preduzeća Gold gondola Zlatibor Bojana Božanić rekla je da će "izgradnjom gondole biti napravljen veliki iskorak u turističkoj ponudi Zlatibora, čime će on biti pozicioniran na evropskoj i svetskoj mapi turističkih centara".


Plan Opštine Čajetina je da u narednih deset godina Zlatibor i okolina ostvare deset miliona noćenja i milion posetilaca godišnje.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je u julu 2017. godine građevinsku dozvolu Opštini Čajetina za prvu fazu izgradnje žičare, na završnoj stanici na vrhu Tornika, čime su se stekli uslovi za zvaničan početak radova.

Izgradnja gondole je, kako ističe opštinska vlast, investicija od nacionalnog značaja, vredna 13 mil EUR, a novac je obezbedila Opština Čajetina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.