NavMenu

Dobit Aerodroma Nikola Tesla u 2017. godini 3,26 milijardi dinara - Država nastavlja ulaganja i u nišku vazdušnu luku

Izvor: Tanjug Sreda, 28.02.2018. 15:51
Komentari
Podeli
(Foto: saiko3p/shutterstock)
U prošloj godini Aerodrom Nikola Tesla ostvario je bruto dobit od 3,26 milijardi dinara, što je za 74,93 miliona dinara više nego godinu ranije, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Kako objašnjava, Aerodrom Nikola Tesla imao je još jednu vrlo uspešnu poslovnu godinu i to, prema njenim rečima, pokazuju najnoviji poslovni rezultati ovog javnog preduzeća.

- U 2017. godini Aerodrom Nikola Tesla, kao najbrže rastući aerodrom u regionu, imao je finansijski rezultat veći za 6,67% u odnosu na prošlu godinu - rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, ovi podaci govore u prilog budućem razvoju i investiranju u Aerodrom Nikola Tesla.

- Ono što je takođe važno jeste da Srbija iskoristi svoj tranzitni položaj, čime će ovaj aerodrom i u budućnosti beležiti još bolje rezultate - izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je podsetila da su prošle godine kroz Aerodrom Nikola Tesla prošla 5,34 miliona putnika, što je povećanje od 9% u odnosu na godinu ranije. Dodala je i da je prevoz robe i pošte u 2017. bio veći za oko 40% u odnosu na 2016. godinu.


"Nastavićemo da ulažemo u niški aerodrom"

Mihajlović je izjavila i da će Vlada Srbije i Grad Niš nastaviti da ulažu u Aerodrom Konstantin Veliki i ubuduće.

- On treba da bude alternativni Nikoli Tesli kako za postojeće, tako i za nove rute u budućnosti - kazala je ministarka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.