NavMenu

Halkbanka povećala kapital za 20 mil EUR - Turci vlasnici 99,94% udela

Izvor: eKapija Ponedeljak, 26.02.2018. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: IgorGolovniov/shutterstock)
Beogradska Halkbanka povećala je kapital za 20 mil EUR izdavanjem akcija kvalifikovanom investitoru, saopštila je ta banka. Većinski vlasnik T.Halk Bankasi A.S. bila je jedini kupac akcija i kupila je 236.412 akcija, odnosno 98,505% ukupne emisije.

Ovim je ta turska banka nastavila proces investiranja u Srbiji koji je započeo kupovinom 76,75% akcija od EBRD, IFC i Republike Srbije u maju 2015. godine, a nastavljen je povećanjem kapitala od 10 mil EUR u novembru 2015. godine.

Nakon dodatne kupovine akcija na berzi u avgustu i ponude za preuzimanje akcija u septembru 2017, praćene prinudnim otkupom akcija i poslednjim povećanjem kapitala, većinski vlasnik trenutno poseduje 99,94% ukupnog kapitala Halkbank Beograd.


Ova banka trenutno ima 23 filijale i 9 ekspozitura, 78 bankomata, kao i 450 zaposlenih.

Kako kažu u ovoj banci, cilj je da budu "banka koja podstiče i finansira rast i razvoj domaće ekonomije, a predstavlja i sigurno mesto za štedne uloge klijenata".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.