NavMenu

Nova taksa za turiste u Sloveniji - Država uvodi i naknadu za promociju

Izvor: seebiz.eu Ponedeljak, 26.02.2018. 08:55
Komentari
Podeli
Za takse za desetodnevni boravak na Bledu četvoročlana porodica plaćeće 125 EURZa takse za desetodnevni boravak na Bledu četvoročlana porodica plaćeće 125 EUR
Turistički boravak u Sloveniji po novim pravilima će biti nešto skuplji, jer će se turistima uz boravišnu taksu naplaćivati i "naknada za promociju". Nova naknada može iznositi četvrtinu boravišne takse, pa će za obe biti potrebno najviše 3,125 EUR po danu.

Naime, slovenački parlament je prošle nedelje prihvatio Zakon o promociji razvoja turizma, kojim je uvedena i naknada za promociju.

Određivanje osnovne turističke takse i dalje ostaje u nadležnosti opština, ali je njen maksimalni iznos po danu povećan s dosadašnjih 1,265 EUR na 2,5 EUR, dok promotivna taksa može iznositi najviše 25% turističke, odnosno najviše 0,625 EUR po danu.

Prema računicama koje su objavili mediji, za turiste koji posećuju razne destinacije u Sloveniji takse postaju znatno veći trošak nego ranije, pa će, na primer za desetodnevni boravak u najatraktivnijim lokacijama, poput Pirana ili Bleda, četvoročlana porodica za turističku i promotivnu taksu morati da izdvoji 125 EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.