NavMenu

Komercijalna banka u 2017. ostvarila 61 mil EUR dobiti

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.02.2018. 15:46
Komentari
Podeli
Komercijalna banka je u 2017. godini nastavila pozitivne trendove u poslovanju i zabeležila, na kraju godine, dobitak pre oporezivanja u iznosu od 7,187 milijardi dinara, odnosno oko 61 mil EUR.

Kako je saopšteno iz te banke, ostvarena dobit dolazi kao rezultat unapređenog kvaliteta kreditnog portfolija, rešavanja loših plasmana iz ranijih perioda u skladu sa novim regulatornim okvirima, rasta operativne profitabilnosti u redovnom poslovanju uprkos trendu sniženja kamatnih stopa na tržištu, racionalizacije i unapređene efikasnosti kroz opsežnu reorganizaciju poslovne mreže i centralizaciju funkcija podrške, te uvođenja novih digitalnih usluga.

Usvojenim biznis planom je planirano da se ovako pozitivni trendovi u poslovanju Komercijalne banke nastave i ove godine.

Po visini akcionarskog kapitala, Komercijalna banka je i dalje među liderima na tržištu. Kada je u pitanju stabilnost poslovanja Banku trenutno karakteriše natprosečna likvidnost i kapitalizovanost, navodi se. U prilog tome govori i pokazatelj adekvatnosti kapitala koji iznosi 27,9%, značajno iznad regulatornog limita koji propisuje Narodna banka Srbije.

Kako se dodaje u saopštenju, nivo štednje u Komercijalnoj banci je na dan 31. decembra 2017. godine, više od 1,6 mlrd EUR.

Po nivou bilansne aktive, prema poslednje raspoloživim podacima NBS, Komercijalna banka zauzima oko 11% domaćeg bankarskog tržišta, dodaje se u saopštenju.

Krajem januara Mila Korugić Milošević imenovana je za novu predsednicu UO Komercijalne banke.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.