NavMenu

Nemački Carl Kuehne zainteresovan za saradnju sa užičkim poljoprivrednicima

Izvor: eKapija Sreda, 21.02.2018. 16:54
Komentari
Podeli
(Foto: Oksana Mizina/shutterstock.com)
Predstavnici nemačke kompanije Carl Kuehne, koja već posluje u Sremskoj Mitrovici, u sredu (21. februara 2018) posetili su Užice i razgovarali sa tamošnjim poljoprivrednim proizvođačima, navodi se na sajtu Gradske uprave Užice.

Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić je istakao da je Grad Užice poučen pozitivnim iskustvom koje ova kompanija ima u Sremskoj Mitrovici zainteresovan da pruži podršku kako poljoprivrednim proizvođačima tako i nemačkim partnerima kako bi se ovaj koncept razvio u Užicu.

Da bi ovaj koncept zaživeo potrebno je da se dovoljan broj poljoprivrednih proizvođača zainteresuje za ovakav oblik saradnje.

Po rečima direktora Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Užice Ljubodraga Pantelića do sada je proizvodnja kornišona u užičkom kraju bila nestabilna jer su cena i tržište bili nesigurni i promenljivi a sa ovim konceptom bi se taj problem rešio.

- Nemačka kompanija je zainteresovana da sarađuje sa koperantima koji uzgajaju kornišone na 2 hektara što znači da bi 20 proizvođača sa po 10 ari imalo mogućnost da se bavi ovom vrstom povrtarske proizvodnje - rekao je Pantelić.

Generalni menadžer ove kompanije u Srbiji Sebastijan Kajnel je istakao da kompanija već četiri godine posluje u Bosni a od prošle godine i u našoj zemlji u Sremskoj Mitrovici. Cilj je da se proizvodnjom bave manja porodična gazdinstva na površinama 5-10 ari kako bi u krugu porodice mogli uspešno da obrade zasad.


Kompanija Carl Kuehne osnovana je 1722. godine. Zapošljava u mnogim fabrikama 1.400 radnika u, a svoje proizvode plasira u 70 država.

Centrala kompanije je u Hamburgu, a osim fabrika u Nemačkoj, proizvodne pogone imaju u Francuskoj, Turskoj i Poljskoj. Najpoznatije firme koje snabdevaju su Burger King i Subway.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.