NavMenu

Tender za gradnju pristana Zemun u maju - Projektom predviđena gradnja tri pešačka mosta

Izvor: eKapija Utorak, 20.02.2018. 15:18
Komentari
Podeli
(Zemun) Na mestu gde su pre 200 godina pristajali brodovi na desnoj obali Dunava u Zemunu, u blizini današnjih restorana Venecija i Stara kapetanija, tokom 2018. godine počeće izgradnja međunarodnog putničkog pristaništa.

Buduće pristanište biće namenjeno putničkim brodovima do 120 metara dužine i 15 metara širine, a predviđena su dva dolfina.

Prema idejnom projektu, planirano ukrcavanje i iskrcavanje putnika i opreme odvijaće se preko pontona izrađenog od čelika, dužine 50 metara i širine 4 metara, dok će se projektovana prilazna konstrukcija kojom se ostvaruje veza obalnog dela i čeličnog pontona, sastojati iz tri identična pešačka mosta u čeličnoj rešetkastoj izvedbi. Pešački mostovi će se oslanjati na četiri oslonca, od toga dva fiksna i dva pontona koji prate oscilacije nivoa vode.

Kako je za naš portal rečeno u Opštini Zemun, izgradnja pristana sastavni je deo projekata koji previđa i izgradnju još pet pontona za rečni turizam, za šta je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odobrilo ukupno 130 miliona dinara.

Za gradnju zemunskog pristaništa, nedavno je završen tender za izradu projekta za građevinsku dozvolu, te bi u naredih nekoliko dana trebalo da bude doneta odluka o najpovoljnijem projektantu.


Kako je za eKapiju rečeno u Opštini Zemun, do maja bi mogao da bude raspisan tender za izvođenje radova.

Podsetimo, predsednik Opštine Zemun Dejan Matić nejavio je da bi izgradnja pristana mogla da bude završena polovinom 2019.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.