NavMenu

Češki PPF preuzeo bugarsku TV Nova - Na redu i Telenor Srbija?

Izvor: B92 Utorak, 20.02.2018. 14:26
Komentari
Podeli
(Foto: Rasulov/shutterstock.com)
Švedska kompanija Modern Times prodala je bugarsku radiodifuznu grupu Nova češkoj PPF grupaciji, saopštile su obe strane.

Modern Times grupa (MTG) prodala je 95% svojih akcija u bugarskoj medijskoj grupi, a PPF je dobio preostalih 5% akcija od Istočnoevropskog medijskog holdinga, saopštila je češka grupa.

Ukupna vrednost transakcije je 185 mil EUR, što je znatno ispod cene za koju je MTG kupio Nova TV 2008. godine.

Nova je najveća medijska grupa u Bugarskoj i sastoji se od sedam televizijskih kanala i 19 onlajn kompanija, koje su zajedno ostvarile prihode od 100 mil EUR i operativnu dobit od 19,7 miliona u 2017. godini.

Očekuje se da će PPF kupiti i bugarski telekomunikacioni ogranak norveškog Telenora, zajedno sa poslovanjem u Srbiji i Crnoj Gori, a čak je moguće i da će dodati mađarskog operatera.


Finansijskom grupacijom PPF upravlja milijarder Petr Kelner, a specijalizovana je za bankarske i finansijske usluge, kao i i za telekomunikacije, nekretnine i birokratiju.

Posluju na mnogim evropskim tržištima, kao i na tržištu Rusije, SAD i Azije. Imovina ove kompanije procenjena je na 35 mlrd EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.