NavMenu

Makiško polje dobra lokacija za početnu stanicu beogradskog metroa? - Predstavljen projekat izgradnje saobraćajnice

Izvor: eKapija Utorak, 20.02.2018. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: Beoinfo)
Makiško polje dobra je lokacija za početnu stanicu beogradskog metroa i početak realizacije tog projekta, jer na tom mestu već postoji neophodna infrastuktura za početnu stanicu metroa, rekao je danas prilikom predstavljanja projekta izgradnje metroa Tom McElligott, stručnjak za javni gradski prevoz iz kompanije WSP, koja je izradila master plan saobraćajne infrastrukture Beograda.

Kako prenosi Beoinfo, McElligott je naveo da je Makiško polje važno zbog izgradnje infrastrukture koje je potrebna za održavanje.

- Tamo ima puno mesta na kojem se može graditi parking, a budući da je to južna strana grada, metro bi "pokupio" veliki deo putnika pre nego što stigne do gušće naseljenih delova grada - istakao je McElligott.

On veruje da su srpska i beogradska javnost izuzetno zainteresovane za projekat metroa, kao i da je najbolje rešenje za probleme u saobraćaju ono koje će najlakše biti implementirano u postojeću infrastrukturu.

Prema rečima gradonačelnika Beograda Siniše Malog, na osnovu analize domaćih i inostranih stručnjaka zaključeno je da jedna linija metroa samostalno ne bi značajno rasteretila gužve u saobraćaju.

- Naši stručnjaci su utvrdili da je za rešavanje ključnih saobraćajnih problema neophodno proširiti gradsku železnicu - BG voz i integrisati je u prve dve linije metroa - istakao je gradonačelnik, prenosi Beoinfo.

Podsetimo, on je nedavno najavio da bi gradnja prve linije metroa trebalo da počne 2020. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.