NavMenu

LebanTeks počeo izvoz vunice - Prvi proizvodi isporučeni u Tursku, Bugarsku i Albaniju

Izvor: Južne vesti Ponedeljak, 19.02.2018. 15:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Elena Vz/shutterstock.com)Ilustracija
Pre nešto manje od dva meseca, fabrika vunice LebanTeks u Lebanu počela je proizvodnju,a nekoliko meseci kasnije iz ove varošice izvezen je i prvi kontigent domaće vunice.

Prema rečima direktora LebanTeksa Besima Minkare, na inostrano tržište iz Lebana do sada je otišlo više od 23 tone prediva, koje je isporučeno u Bugarsku, Albaniju i Tursku.

On dodaje da se na dnevnom nivou proizvede oko tri tone kvalitetne šarenolike vunice, a osim ovih tržišta, planira se i izvoz za Rusiju.

- Tri šlepera sa oko 23 tone vunice otišla su u Tursku. Nadalje planiramo da svake nedelje isporučujemo po dva šlepera, a pored Turske, imamo i porudžbinu za Rusiju. Veoma sam zadovoljan dosadašnjim reziltatima i nadam se još većem uspehu u budućnosti - rekao je Minkara.


Međutim, iako je prilikom otvaranja rečeno da će u početku ovde posao naći 350 ljudi, zasada, kaže Minkara, u fabrici radi oko 130 radnika. On dodaje da će u toku 2018. godine u fabrici biti zaposleno još stotinak radnika, što je i dalje manje od broja radnih mesta najavljenih prilikom otvaranja.

Fabrika u Lebanu otvorena je krajem decembra, a kako je tada rečeno, turski investitor u ovaj pogon uložio je 500.000 EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Građevina

Šta sve kineske kompanije grade u Srbiji?

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da postoji dosta prostora za nastavak saradnje sa kineskim partnerima i da se sa kineskim kompanijama gradi u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja, obnavlja se i izgrađuje kanalizacija. Među najznačajnijim projektima Vesić izdvaja gradnju brze pruge do Subotice, koja će biti završena do novembra i za samo 80 minuta će moći da se stigne od Beograda do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.