NavMenu

Kablovi za Mercedes proizvodiće se u Kraljevu - Leoni na leto počinje izgradnju pogona vrednog 60 mil EUR

Izvor: Beta Sreda, 14.02.2018. 15:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Paul Laragy/shutterstock.com)Ilustracija
Nemačka kompanija Leoni počeće u julu ili avgustu izgradnju fabrike za proizvodnju kablova u Kraljevu u kojoj će biti posla za 4.000 do 5.000 radnika, najavio je danas u Nišu generalni direktor te kompanije za Srbiju Klemens Saks.

Prema njegovim rečima, Leoni će u četvrti pogon u Srbiji, uložiti više od 60 mil EUR.

- Planirano je da gradnja pogona bude završena krajem 2019. godine, odnosno početkom 2020. godine - kazao je Saks novinarima prilikom obilaska pogona u Nišu.

Fabrika u Kraljevu će, kako je dodao, imati 45.000 kvadrata i u njoj će se proizvoditi kablovi za Mercedesove automobile.

Saks je naveo i da će pogon u Nišu do kraja godine biti kompletno opremljen i raditi punim kapacitetom.


- U Nišu danas upošljavamo nešto više od 1.000 ljudi, a do kraja 2019. godine, radiće svih planiranih 2.200 radnika - rekao je Saks, napominjući da Leoni u svojim pogonima u Prokuplju, Malošištu i Nišu trenutno zapošljava 6.000 radnika.

Leoni je u prisutan u Srbiji od 2009. godine, a Saks je istakao da je izuzetno zadovoljan zaposlenima u Srbiji i njihovim rezultatima, saradnjom s državom i lokalnim samoupravama, kao i Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.