NavMenu

Firme iz Srbije na sajmu prehrane Gulfood u Dubaiju od 18. do 22. februara

Izvor: eKapija Sreda, 14.02.2018. 15:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)Ilustracija
Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS), organizuju nastup 10 domaćih kompanija na Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda Gulfood koji će se održati u Dubaiju od 18. do 22. februara.

Kako su saopštili iz PKS-a, u okviru nacionalnog štanda Srbije predstaviće se: Yumis iz Niša, Jaffa iz Crvenke, Bahus iz Paraćina, Agranela iz Valjeva, Agropartner iz Lučana, ITN group iz Beograda, Master fruits iz Beograda, Jugoprom iz Leskovca, PIK Bečej iz Bečeja, Basket Zdravija Hrana Made By Hand iz Golubinaca.

Na sajmu Gulfood kompanije iz Srbije predstaviće svoje proizvode u jednoj od glavih hala Trade Centre Arena & Sheikh Saeed Halls na nacionalnom štandu površine 60 m2.

Osim izlagača, PKS organizuje posetu Sajmu i šest domaćih kompanija - Frueko, Sensa, ML fruit farm, Zlatiborac, Žitoprerada i Frikom. Za posetioce je predviđen program koji, osim Sajmu, uključuje i posete Privrednoj komori Dubai, zatim jednom od najvećih maloprodajnih lanaca u UAE (Sharjah Coop), jednom od najvećih distributera hrane i pića u UAE (Fresh Express), kao i razgovore sa kompanijama/distributerima: Farzana Trading, LuLu, Choithrams, Farm Fresh…


Gulfood je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u UAE i regionu Golfa, u okviru koje se organizuju susreti proizvođača (izvoznika) i distributera i predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca. Sajamski prostor obuhvata oko 100.000 m2, a godišnje ga poseti preko 95.000 posetilaca iz oko 100 zemalja koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 5.000 izlagača u osam sektora.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u 2017. ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije i UAE iznosila je 106,5 mil USD. Srbija je u UAE izvezla robu u vrednosti od 91 mil USD, a uvezla robu vrednu 15,6 mil USD.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.