NavMenu

Za Mađare 5.000 tona maline - Fabrike za preradu biće otvorene u Arilju i Požegi

Izvor: Tanjug Utorak, 13.02.2018. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: ALEX2016/shutterstock.com)
Zahvaljujući saradnji sa Mađarskom, u Srbiji će biti otvorene dve fabrike za preradu maline, prvo u Arilju i kasnije u Požegi, najavio je u ponedeljak (12. februara 2018. godine) ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Tokom posete Sevojnu, Nedimović je istakao da je potpisan Memorandum o razumevanju sa Mađarskom, koja će obezbediti finansijska sredstva, tehnološku opremu i desetogodišnji ugovor o izvozu prerađene maline iz fabrike koja će se graditi u Arilju.

Prema rečima ministra, obaveza srpskog privrednog društva je da kroz kooperante obezbedi 5.000 tona maline druge klase, namenjene za industrijsku preradu.


- Ako znamo da se u Srbiji godišnje proizvede više od 70.000 tona, na ovaj način rešavamo problem potražnje ove vrste maline, koja do sada nije mogla da nađe kupca na tržištu. Pored Arilja i Požege, planirano je otvaranje sigurno još jedne fabrike za preradu maline na teritoriji Srbije - kazao je Nedimović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.