NavMenu

Rekonstrukcija hale Pionir tokom 2019. - Kapacitet popularne dvorane biće uvećan na 9.500 mesta

Izvor: eKapija Ponedeljak, 12.02.2018. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: Beoinfo)
Hala Aleksandar Nikolić, nekadašnji Pionir, biće rekonstruisana tokom 2019. godine, saznaje eKapija u SRC Tašmajdan.

Dvorana je podsetimo, prošle godine dobila LED rasvetu, kada su za ovu godinu najavljeni i radovi na širenju kapaciteta. Njihov tempo međutim, diktiraće imovinsko-pravni odnosi pa radovi neće početi pre naredne.

Trenutno je u toku javni poziv za izradu projektne dokumentacije za izvođački projekat hale Aleksandar Nikolić.

- Dinamika rekonstrukcije uslovljena je predradnjama koje je neophodno sprovesti kako bi se ušlo u projekat, a primarno se odnose na uređenje imovinsko-pravnih odnosa na predmetnom objektu - objašnjavaju za eKapiju u SRC Tašmajdan.

- Nakon rešenja imovinsko-pravnih odnosa, što je u toku, u saradnji sa osnivačem, Gradom Beogradom i Ministarstvom omladine i sporta, usaglasićemo se oko obezbeđivanja neophodnih sredstava za pomenutu rekonstrukciju - kažu iz SRC Tašmajdan, dodajući da će nakon toga biti raspisan i tender za izvođače radova.

Rekonstrukcija hale Aleksandar Nikolić obuhvatiće proširenje broja sedećih mesta na parteru B i parteru 4, kompletnu zamenu sedišta na tribinama, zamenu teleskopskih tribina i semafora.


- Radovi će se obavljati u postojećim gabaritima i primarno se odnose na teren i prostor oko terena - kažu u SRC Tašmajdam.

Kada rekonstrukcija bude završena broj sedećih mesta će sa sadašnjih 6.200 biti povećan na 9.500.

Podsetimo, hala Aleksandar Nikolić je posle Beogradske arene najveća sportska dvorana u Beogradu. Otvorena je 24. maja 1973. godine pod imenom Hala Pionir, a sadašnje ime nosi od 23. februara 2016. godine u slavu košarkaša i trenera Aleksandra Nikolića.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.