NavMenu

Banja Đula u Mađarskoj - Uživanje u gastronomiji, bazenima, velnesu, lekovitoj vodi

Izvor: Promo Četvrtak, 08.02.2018. 15:10
Komentari
Podeli
AquapalotaAquapalota
Đula je jedan od najstarijih i najpoznatijih banjskih i termalnih centara u Mađarskoj. Nalazi se na samo 340 kilometara od Beograda i veoma je cenjena kod srpskih turista. Centar u Đuli ima ukupno 21 otvoreni i zatvoreni bazen velikih vodenih površina, sa novim velikim akva parkom na otvorenom i zatvorenom delu. Osim termalne vode, Đula je poznata i po rakiji "palinka", kobasicama, tvrđavi, muzeju Almasy dvorac i sto godina staroj poslastičarnici.

U Đuli postoji veliki broj smeštajnih kapaciteta, a mi vam preporučujemo Hunguest Hotel Erkel koji je jedini "toplim hodnikom" povezan sa banjskim kompleksima Tvrđava i Aquapalota. Tvrđava i Aquapalota namenjeni su zabavi za celu porodicu. Kupališni kompleks se nalazi u parku Almasidvorac. Na 900 m2 vodene površine smeštene su brze reke, vodopadi, tobogani, gejziri, vodene masaže, ali i jedinstvena atrakcija – krofna tobogan koji ima nagib na gore. Postoji i izdvojena prostorija za bebe i mame, kao i programi za animaciju dece.

Hunguest Hotel ErkelHunguest Hotel Erkel
Ova banja je dobra opcija ne samo za porodično uživanje, već i za tim bilding kao i organizaciju poslovnih skupova. Kako nam kažu u hotelu Erkel, na raspolaganju su za organizaciju tim bildinga u različitim programima:

- Možemo organizovati degustaciju čuvene kobasice i rakije, prisustvo pravljenju kobasica kao i tradicionalnom mađarskom svinjokolju. Osim toga, na raspolaganju su i Gelleny Park Avanture sa mnogobrojnim programima na 4,5 hektara, Go-Kart staza, Steigervald salaš gde se nalazi muzej, mini zoo vrt, a mogu i jahati konje. Tu je i Póstelek park sa tim bilding programima – kuvanje u timu, traženje "blaga" u parku, odbojka na pesku, fudbal, mali zoo sa kućnim ljubimcima, igralište...

Za one koji žele da organizuju poslovni skup, svakako se izborom ovog hotela neće pokajati.

- Hunyadi Matyas sala, sa svojih skoro 390 kvadratnih metara konferencijske površine, u pozorišnom rasporedu može da primi 290 osoba, a u Hunyadi Szalonu se može smestiti još 100 osoba. Manji sastanci i skupovi se mogu organizovati i u salama Erzsebet, Corvin, Beatrix, Kinizsi Pal, Kristofi u Hunyadi Janos. Ove sale su izvanredno mesto za konferencije, za sastanke, porodična okupljanja, svadbe i izložbe u vrhunskom ambijentu.

Svaki aranžman u hotelu uključuje polupansion i ulaznice - u Durer zgradi za Aquapalotu i za Varfurdo, u Munkacsy zgradi samo za Varfurdo banju.

Lečenje i prevencija:

Hotel i banja je idealna i za one koje se žele lečiti ili samo paze na zdravlje. Lekovita alkalno-hidrogenkarbonatska-hloridnatermalna voda pomaže u lečenju bolesti lokomotornih organa, reumatskih tegoba, lokalnih neuroloških tegoba, problema stomačne kiseline i ginekoloških upala. Ali tu su i saune i masaže za one koje žele samo da odmaraju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.