NavMenu

PKS postao nacionalna kontakt institucija programa Erasmus za mlade preduzetnike

Izvor: eKapija Četvrtak, 08.02.2018. 15:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andresr/shutterstock.com)Ilustracija
Privredna komora Srbije je od 1. februara 2018. godine nacionalna kontakt institucija za realizaciju programa Evropske komisije Erasmus za mlade preduzetnike.

Kako je navedeno na sajtu PKS-a, Erasmus za mlade preduzetnike je prekogranični program razmene preduzetnika sa ciljem podrške novim i potencijalnim preduzetnicima da steknu odgovarajuće veštine upravljanja malim preduzećima i njegovim širenjem, tako što će u periodu od jednog do šest meseci raditi sa iskusnim preduzetnikom u jednoj od evropskih država. Na taj način podstiče se prekogranični prenos znanja i iskustva među preduzetnicima.

Erasmus za mlade preduzetnike pokrenula je Evropska komisija 2009. godine na inicijativu Evropskog parlamenta, a preduzetnici koji su učestvovali u programu u zemljama EU, ističu da su njihova preduzeća otpornija, više rastu i zapošljavaju više ljudi.


Približno 87% startap preduzeća koja su osnovali učesnici programa i danas posluju, dok je prosečna stopa opstanka startap preduzeća u Evropi nakon tri godine poslovanja 57%, dodaje PKS.

Osim toga, zbog saradnje sa evropskim privrednicima, ona su i aktivnija na stranim tržištima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.