NavMenu

Vojislav Lazarević na čelu Addiko banke - Nove gazde rotiraju direktore finansijskih institucija

Izvor: Novosti Nedelja, 04.02.2018. 14:46
Komentari
Podeli
Neće samo Komercijalna banka početak nove poslovne godine obeležiti imenovanjem novog generalnog direktora. Dok na čelo ove banke u značajnom državnom vlasništvu dolazi Vladimir Medan, na funkciju prvog čoveka Addiko banke postavljen je Vojislav Lazarević, nekadašnji predsednik izvršnog odbora Piraeus banke, potvrđeno je Novostima.

Lazarević je, osim rukovođenja Piraeus bankom, prethodno radio na visokim pozicijama u Vojvođanskoj banci, ali i u Societe generale banci u Grčkoj, gde je započeo svoju bankarsku karijeru. Vladimir Medan, pak, u Komercijalnu banku stiže pravo sa rukovodeće pozicije u Agenciji za osiguranje depozita. Prethodno je rukovodio Novosadskom bankom, u vreme njene prodaje Erste banci, pa potom Basler osiguranjem.

Preuzimanje direktora i njihov prelaz iz jedne u drugu banku odigrava se paralelno sa ukrupnjavanjem bankarskog sektora. Protekla godina bila je veoma aktivna po tom pitanju, a najviše preuzimanja desilo se od strane banaka u vlasništvu domaćih biznismena. Tako je MK grupa, prethodno kupivši AIK banku, lane njoj pridodala još jednu - Alpha banku, do tada u grčkom vlasništvu. Novi vlasnik je Alpha banci vratio staro ime - Jubanka, za predsednika IO postavio Aleksandru Erdogliju. Potom je, ipak, krajem decembra 2017. ova banka definitivno "podvedena" pod AIK banku.

Direktna banka, u vlasništvu biznismena Andreja Jovanovića i Bojana Milovanovića, prošle godine ušla je u čak dve akvizicije: kupovinu Findomestic banke i grčke Piraeus banke, čiji direktor prelazi u Adiko banku, i gde se zvanično pripajanje još nije odigralo.


Još jedna grčka banka promenila je lane vlasnika - Vojvođansku banku kupila je mađarska OTP banka, već prisutna u Srbiji. Tako je čelnu poziciju napustio Grk - Marinos Vatis, a na mesto predsednika izvršnog odbora postavljen je pravo sa čela OTP banke - Predrag Mihajlović. I ovde je reč o bankaru sa velikim iskustvom, koji je bio na čelu Credy banke (danas Direktna banka), pre toga zamenik IO Komercijalne banke. Mihajlović je, pre dve decenije, proveo i osam godina u Vojvođanskoj banci, gde je, između ostalog, radio i kao vođa projektnog tima za uvođenje evra... Po njegovom odlasku, OTP banku u Srbiji predvodi Predrag Vasić.

Osim novog predsednika izvršnog odbora, Komercijalna banka dobila je i novog predsednika upravnog odbora. To je Mila Korugić Milošević, koju je postavila skupština akcionara ove banke, istovremeno razrešujući sa iste funkcije dosadašnjeg predsednika UO Vladimira Krulja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.