NavMenu

"Početak nove ere za Srbiju" - počeo Osmi ekonomski samit Srbije na kome učestvuje više od 400 domaćih i stranih kompanija

Izvor: Tanjug Utorak, 04.11.2008. 12:34
Komentari
Podeli

Osmi ekonomski samit Srbije, skup posvećen razmatranju mogućnosti za brži razvoj zemlje i jačanja njene evropske perspektive, počeo je danas (4. novembar 2008. godine) u hotelu "Hyatt Regency" u Beogradu, uz učešće više od 400 predstavnika domaćih i stranih kompanija.

Dvodnevni skup, pod nazivom "Početak nove ere za Srbiju" organizuje grčka kompanija "Tsomokos group international", a u njenom radu učestvuju i delegacije vodećih grčkih kompanija i privrednih grupacija, kao i predstavnici Vlade Srbije i diplomatskog kora.

- Srbija je na pravom putu, ona je bezbedna zemlja za investicije i ima političku stabilnost i zato smo ovde investirali skoro pola milijarde EUR - rekao je Teodor Karakasis zamenik direktora za međunarodno poslovanje Eurobank EFG grupe sa sedištem u Atini otvarajući skup.

Najvljeno je da će na skupu biti reči o ekonomskoj politici Vlade, koja ima cilj da postigne brži ekonomski razvoj, povećanje zaposlenosti, kao i unapređenje životnog standarda građana i razvoj projekata od regioanalnog značaja.

Učesnici Samita razmotriće korake koje Srbija treba da preduzme kako bi do kraja 2009. godine dobila status kandidata za članstvo u EU.

Ekonomski samit Srbije prvi put je održan 2000. godine, posle demokratskih promena u zemlji, sa ciljem da se uspostavi saradnja Vlade Srbije sa međunarodnim instiitucijama i predstavnicima stranih kompanija, afirmišući na taj način ekonomsku saradnju, koja omogućava poslovna pratnerstva u regionu i privlači grinfild investicije u Srbiju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.