NavMenu

Više od milion gostiju i 2 miliona noćenja u Beogradu u 2017. - Turci najbrojniji posetioci

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.02.2018. 16:34
Komentari
Podeli
Beograd je u 2017. godini posetilo ukupno 1.024.727 gostiju koji su ostvarili 2.179.996 noćenja u beogradskim smeštajnim kapacitetima, što je porast od 16% odnosno 19% na godišnjem nivou za Beograd, saopštila je Tursitička organizacija Beograda pozivajući se na zvanične podatke Sekretarijata za upravu, sektor statistike Grada Beograda.

Od ukupnog broja turista u Beogradu u prošloj godini, stranih gostiju je bilo 862.679 što je za 18% više nego u godini koja je prethodila. Domaći gosti su takođe u porastu, od 8%.

Najbrojniji gosti u 2017. godini bili su Turci, Hrvati, Nemci, Grci, gosti iz BiH, zatim, Slovenci, Bugari, Izraelci, Kinezi i Crnogorci.

Najveći rast u turističkom prometu u prethodnoj godini ostvarili su turisti iz Izraela sa 204%, Kine sa +131% i SAD sa 30% porasta, čineći najveća i najznačajnija rastuća tržišta za Beograd u ovoj godini.

Ukupan broj ostvarenih noćenja u Beogradu je 2.179.996, za 19% veći na godišnjem nivou, od čega su strani gosti ostvarili za 21% više noćenja.


Ukupnom broju turista u Beogradu treba dodati broj od skoro 80.000 gostiju koji su u 2017. godini posetili Beograd rečnim brodovima, i koji ne ulaze u prethodne statističke podatke budući da ne ostavruju noćenja u smeštajnim kapacitetima, dodaje se u saopštenju. Najbrojniji gosti na kruzerima su Nemci, Amerikanci i Skandinavci, koji u proseku ostaju u Beogradu jednu noć i dva dana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.