NavMenu

Kvartet "Il Divo" 27. marta u Beogradskoj areni

Izvor: Blic Nedelja, 02.11.2008. 17:19
Komentari
Podeli


Popularni kvartet "Il Divo", koji mnogi smatraju rodonačelnicima operskog popa, dolazi u Srbiju, a četvorica sjajnih pevača koji su poznati po spektakularnim koncertima 27. marta sledeće godine nastupiće u "Beogradskoj areni", a ova informacija je potvrđena i na njihovom zvaničnom sajtu.

Na ideju o osnivanju benda koji će kombinovati zvuk opere sa pop muzikom došao je producent Sajmon Kauel, koji je najpoznatiji kao član žirija "Američkog idola". Nakon mnogobrojnih audicija koje su trajale od 2001. do 2003, izabrana su četiri pevača - španski bariton Karlos Marin, dvojica tenora, Amerikanac Dejvid Miler i Švajcarac Urs Buler, i francuski pop pevač Sebastijen Isampar.

Članovi grupe "Il Divo" koji pevaju na engleskom, španskom,f rancuskom i italijanskom jeziku, na prepad su osvojili svetsku muzičku scenu, do sada su prodali više od 22 miliona ploča, a turneje su im uvek rasprodate.

Prvi album, nazvan jednostavno "Il Divo", objavili su 2004, a veliki hitovi su postale njihove obrade numera "Unbreak My Heart" Toni Brekston i "My Way" Frenka Sinatre. Ploča je zauzela prvo mesto na britanskoj listi albuma, ispred do tada neprikosnovenog Robija Vilijamsa. Zanimljivo je da je "Il Divo" postao prvi bend koji je posle 25 godina ponovio uspeh grupe "Led Zeppelin" - album je bez ijednog najavnog singla osvojio prvo mesto britanske top-liste.

Naredne godine sastav "Il Divo" definitivno osvaja i Ameriku pločom "Ancora" koja je debitovala na prvom mestu "Bilbordove" liste albuma. Hitovi su postale pesme "I Believe in You", koju su otpevali sa Selin Dion, kaoi numere "Isabel” i "Por Ti Sere", španska verzija pesme "You Raise Me Up" benda "Secret Garden".

Nakon uspešne turneje sa Barbrom Strajsend, "Il Divo”"je 2006. zajedno sa Toni Brekston na otvaranju Svetskog fudbalskog prvenstva u Nemačkoj izveo numeru "Time of Our Lives", a nastupili su i na ceremoniji zatvaranja šampionata. Svoju popularnost su učvrstili albumima "Voices" i "Siempre" koji su, naravno, prodati u milionskim tiražima, a prekjuče su u Barseloni promovisali album "The Promise", na kojem se nalaze i obrade pesama "The Power of Love" benda "Frankie Goes To Hollywood" i "The Winners Takes It All" grupe ABBA.

- Ljudi će možda biti iznenađeni ovim albumom - kaže tenor Dejvid Miler i dodaje:- Naš cilj je bio da isprobamo nove stvari u našoj muzici,i skoristimo nove ideje. Mi i dalje imamo energiju i želju, ali sa drugačijom dinamikom, više svetla, senki i boje. Mislim da je naš novi album kompletniji od prethodnih.

Veliku turneju "Il Divo" započinje 21. februara u Mančesteru. Cena karata za beogradski koncert će biti uskoro poznata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.