NavMenu

Češka Retia zainteresovana za proizvodnju radarskih sistema u kruševačkom 14. oktobru

Izvor: Politika Ponedeljak, 29.01.2018. 08:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Patrick Foto/shutterstock.com)Ilustracija
Nekadašnji kruševački gigant, fabrika 14. oktobar, koju je 4. oktobra 2017. godine kupila Czechoslovak grupa, dobio je ovih dana primamljivu ponudu od češke kompanije Retia, renomiranog evropskog proizvođača radarskih sistema. U 14. oktobru, kompanija Retia vidi značajan potencijal, toliki da bi se u bliskoj budućnosti radari te kompanije mogli proizvoditi u Kruševcu sa oznakom "made in Serbia - 14. oktobar", piše Politika.

Generalni direktor kompanije Retia Jan Volšik, posle razgovora s menadžmentom 14. oktobra, otvoreno govori o mogućnostima da se određene komponente proizvode u Kruševcu.

- U industriji 14. oktobar vidimo potencijal za ulazak na tržište Srbije u oba segmenta našeg portfolija, i u namenskoj i u civilnoj industriji. Budući da ta industrija odnedavno posluje u okviru koncerna Czechoslovak grupa, u Kruševcu bi mogli, za početak, da proizvode određene komponente iz njihove palete proizvoda. Ratia nije član grupe u kojoj posluje 14. oktobar, ali blisko sarađujemo s kompanijama unutar ove grupacije, s kojima nas vezuje isti vlasnik. Mi smo sigurni da će 14. oktobar uskoro biti naš blizak partner - istiće Volšik.

Zamenik generalnog direktora kompanije 14. oktobar Aleksandar Janković potvrđuje za Politiku da su razgovori sa generalnim direktorom kompanije Retia bili uspešni.

- Menadžment je izuzetno zadovoljan prvim poslovnim sastankom s generalnim direktorom češke kompanije i njegovim saradnicima. Već na prvom sastanku su prezentovali proizvodni potencijal obe kompanije. Uz nova ulaganja, očekujemo i potpisivanje novih poslovnih ugovora - kaže Janković, prenosi Politika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.