NavMenu

Poreski obveznici Beogradu duguju 14 milijardi dinara - Dužnike predvode PKB, Ivo Lola Ribar, IMT...

Izvor: Beta Sreda, 24.01.2018. 14:19
Komentari
Podeli
(Foto: Ralf Kleemann/shutterstock.com)
Beogradska preduzeća su krajem 2017. godine ukupno dugovala na ime poreza na imovinu, lokalne komunalne takse i naknade za korišćenje građevinskog zemljišta 14 milijardi dinara.

Najveći dužnik, od firmi koje rade, je Poljoprivredna korporacija Beograd čije su neizmirene obaveze oko 650 miliona dinara, objavila je Uprava javnih prihoda grada Beograda.

Drugi najveći poreski dužnik, prema objavljenom spisku od oko 150 preduzeća, je Novinsko izdavačko preduzeće kompanija Borba sa dugom od skoro 560 miliona dinara, a treći je Sava Centar koji na ime javnih prihoda iz nadležnosti lokalnih samouprava duguje oko 559 miliona dinara.

Dug društva sa ograničenom odgovornošću Arena (sportska hala) na Novom Beogradu za 2017. godinu iznosi skoro 300 miliona dinara.

Rekorder po dugu od preduzeća koja su u stečaju je fabrika Ivo Lola Ribar, koja ima neizmirene poreske obaveze od oko 974 miliona dinara. Sledi Industrija mašina i traktora (IMT) sa dugom od 875 miliona dinara, a zatim Prva srpska fabrika šećera Dimitrije Tucović, čije su neizmirene obaveze 618 miliona dinara.

Galenika, koja je prodata prošle godine, ima poreski dug prema gradu Beogradu od oko 321 milion dinara.

Kompanija Progres, koja se bavi spoljnom i unutrašnjom trgovinom i u reorganizaciji je, duguje oko 275 miliona dinara, International CG u stečaju (Genex) oko 480 miliona, Industrija motora Rakovica 264 miliona, preduzeće Trudbenik gradnja u stečaju 242 miliona, a Jugoslovenska izvozna i kreditna banka u stečaju 226 miliona dinara.


Preduzeće Mostogradnja u reorganizaciji duguje 169 miliona dinara, javno preduzeće Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda 164 miliona, akcionarsko društvo za novinsko-izdavačku i grafičku delatnost Politika 141 miliona, a Verano motors u stečaju 131 milion dinara.

Vaterpolo klub Partizan nije izmirio poreske obaveze prema gradu Beogradu u iznosu od 30 miliona dinara, fudbalski klub Crvena zvezda duguje 37 miliona, a Sportski centar na Novom Beogradu 35 miliona dinara.

Na spisak dužnika dospeo je i Zavod za izgradnju grada Beograda sa dugom od 35 miliona dinara.

Poreske obaveze redovno ne izmiruje ni Crveni krst Srbije koji je dužan oko 56 miliona dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.