NavMenu

Počinje izgradnja druge Mei Ta fabrike u Obrenovcu - Kineska kompanija zapošljavaće 2.500 ljudi

Izvor: eKapija Utorak, 23.01.2018. 13:45
Komentari
Podeli
(Foto: Beoinfo)
Kineska kompanija Mei Ta počinje izgradnju još jedne fabrike u Bariču gde bi posao trebalo da dobije još 1.700 ljudi, piše portal Beoinfo.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas u Obrenovcu prezentaciji zgrade nove fabrike kompanije Mei Ta i poručio da se završetak izgradnje očekuje do kraja 2018. godine.

– Mei Ta danas zapošljava 800 ljudi iz Obrenovca i okoline, kao i Beograda. Naši prijatelji iz Kine su prezadovoljni radom zaposlenih, a sada su odlučili da grade i novu fabriku, te investiraju ne manje od 100 mil EUR. Početak izgradnje zakazan je za kraj februara ili početak marta, dok se završetak očekuje u septembru ili oktobru – istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, nova fabrika će se prostirati na 55.000 kvadratnih metara, a kada počne da radi, zapošljavaće ukupno 2.500 ljudi, uključujući i 800 već zaposlenih u prvoj fabrici ove kompanije.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković podsetio je da je na istom mestu 24. februara 2016. godine predstavljena prva Mei Ta fabrika, dok je rukovodilac fabrike Mei Ta, Čan Čing Čen, rekao da se investicija kineske kompanije u Srbiji dobro razvija.

– U narednom periodu nastavićemo da se razvijamo, uz nadu da ćemo građanima Obrenovca i Srbije i dalje predstavljati povoljnu opciju za zaposlenje – rekao je Čen.

Na sajtu obrenovačke opštine, najavljeno je da će 3. februara u Gimnaziji Obrenovac biti organizovan dan otvorenih intervjua za sve zainteresovane koji žele da počnu da rade u fabrici Mei Ta. Razgovori će se, kako je navedeno, obaviti od 8.00 do 14.00 časova, a svi kandidati bi trebalo da ponesu svoje radne biografije. Do sredine ove godine u fabrici bi trebalo da se zaposli oko 600 radnika, piše na sajtu lokalne samouprave.


Kako su u opštini Obrenovac precizirali za naš portal, prva Mei Ta fabrika u Bariču otvorena je 3. aprila 2017.

Kompanija Mei Ta, podsetimo, bavi se proizvodnjom automobilskih delova, delova motora i opštih industrijskih delova, te teži da bude svetski lider na tržištu turbo punjača.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.