NavMenu

Yumco do kraja januara 2018. otvara novi pogon u Bujanovcu

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.01.2018. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: nd3000/shutterstock.com)
Pamučni kombinat Yumco iz Vranja planira da do kraja januara u Bujanovcu otvori novi pogon, rekao je direktor tog preduzeća Branislav Trajković za televiziju Vranjska Plus, a prenosi portal SeeNews.

Podsetimo, još prošlog januara najavljeno je otvaranje pogona u Bujanovcu u kojem je posao trebalo da dobije 50 prekvalifikovanih radnika.

Još tada je najavljeno da će 1. februara 2017. početi tromesečna obuka potencijalnih radnika.

Inače, kompanija iz Vranja 2017. godinu završila je sa dobrim poslovnim rezultatima, pa je u odnosu na 2016. realizacija bila veća 20%, a izvoz 5%.


Kapaciteti Yumca bili su angažovani na izradi uniformi za vojske Nemačke, Finske i Italije, a za partnere iz Nemačke i Švajvcarske proizvodili su konac.

Menadžment kompanije najavio je nedavno još bolje rezultate u 2018, s obzirom na to da su poslovi ugovoreni za celu godinu, tako da se očekuje da realizacija 70% bude veća nego u prethodnoj.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.