NavMenu

O trošku RFZO na operacije katarakte i VTO i u 2018. - Objavljeni pozivi za ugovaranje medicinskih usluga sa privatnicima

Izvor: eKapija/Novosti Sreda, 17.01.2018. 15:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: StockLite/shutterstock.com)Ilustracija
O trošku zdravstvenog osiguranja pacijenti će i ove godine u privatne klinike ići na operacije katarakte i biomedicinski potpomognutu oplodnju. Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) objavio je i javne pozive za ugovaranje ovih usluga sa privatnicima, kao i poziv privatnim apotekama u kojima bi se izdavali lekovi na recept.

Medicinske intervencije s privatnicima ugovaraće se na osnovu mišljenja Instituta Dr Milan Jovanović Batut, kao i projekcije o tome koliko kapaciteta nedostaje u državnom zdravstvu.

Tako će, kako sazanaju Novosti, u privatne oftalmološke klinike o trošku RFZO ove godine biti upućeno više od 3.000 pacijenata na operacije senilne i presenine katarakte, a na veštačku oplodnju između 3.300 i 4.300 žena.

Kako je navedeno u javnom pozivu, operaciju katarakte će RFZO privatnicima plaćati 38.284. dinara, dok će vantelesna oplodnja biti isplaćivana fazno: za fazu stimulacije ako je odgovor na inetrvenciju odgovarajući 128.487 dinara, ako nije 51.266, za aspiraciju jajnih ćelija 32.607, te za embriotransfer 10.484.


Pozivi za zaključivanje ugovora otvoreni su do 31. januara.

Za 2017. godinu, podsetimo, Republički fond za zdravstveno osiguranje zaključio je ugovor sa 10 privatnih klinika za obavljanje vantelesne oplodnje, kao i ugovor sa 12 oftalmoloških ordinacija, za operaciju katarakte, o trošku zdravstvenog osiguranja.

Po podacima RFZO, na dan 18.8.2017. godine ta ustanova imala je potpisan ugovor o izdavanju lekova na recept sa 2.401 privatnom apotekom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.