NavMenu

Slovenački konzorcijum Kolektor gradi prečistač otpadnih voda u rumskoj industrijskoj zoni

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.01.2018. 15:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mr.water/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Ruma i slovenački konzorcijum Kolektor potpisali su danas ugovor o projektovanju i izgradnji prečistača otpadnih voda za industrijsku zonu Rumen, prenosi sajt Opštine Ruma.

Predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić, kaže da se nada da će izgradnja biti završena do kraja 2018. godine i dodaje da će prečistač biti na parceli od 40 ari, te da je pre svega namenjen kompaniji Hutchinson, a biće dostupan i drugim investitorima u industrijskoj zoni Rumen.

- Obavezali smo se da ćemo preuzeti na sebe izgradnju prečistača kada smo pregovarali o dolasku francuskog investitora u Rumi. Reč je o jednoj sinhronizovanoj akciji države, koja je stala iza nas i preko Ministarstva privrede Opštini Ruma prenela sredstva u iznosu od 100 miliona dinara, a prethodno nam je zemljište za tu namenu ustupila Republička direkcija za imovinu - rekao je on.

Mančić je dodao da je "uloženi trud bio opravdan, jer kompanija Hutchinson kreće sa izgradnjom petog i šestog proizvodnog pogona, zapošljava već oko 700 ljudi i isplaćuje dobre plate".


- Naravno prečistač ćemo staviti na raspolaganje i drugim kompanijama u toj radnoj zoni - Albonu, Calzedoniji, Insertu i novim kompanijama koje će tek graditi svoje pogone - poručio je Mančić i dodao da će slovenački konzorcijum za podizvođače angažovati domaće kompanije.

Direktor konzorcijuma Kolektor, Jernej Hrovat napomenuo je da je njegova kompanija jedna od najjačih konzorcijuma u Sloveniji, te da ima ima bogato iskustvo na ovim poslovima.

- Vaša radna zona i investitori će dobiti jedno moderno postrojenje koje će, u zavisnosti od potreba, moći da proširi svoje kapacitete i na taj način prati investicioni razvoj. Zaštita životne sredine biće na najvećem mogućem nivou i očekujem da ćemo uspešno sve poslove na ovom projektu privesti kraju do kraja godine - istakao je Hrovat.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.