NavMenu

Novobeogradski buvljak na staroj lokaciji bar do polovine 2019. - Grad preusmerio novac u druge svrhe

Izvor: Blic Sreda, 10.01.2018. 09:11
Komentari
Podeli
Otvoreni tržni centar u Beogradu (Foto: Google Maps/screenshot)Otvoreni tržni centar u Beogradu
Projekat izmeštanja Otvorenog tržnog centra, popularnog buvljaka, iz novobeogradskog Bloka 43 sigurno neće biti realizovan do kraja prve polovine naredne godine, kaže direktor JKP Gradske pijace Ivan Sočo.

Iako je plan gradskih vlasti bio da se dugo najavljivano iseljenje poznate tržnice realizuje do kraja 2017. godine, do toga nije došlo, a nova lokacija još je nepoznata.

- Jedino što se sa sigurnošću može tvrditi jeste da će veliki park svoje mesto pronaći na raskršću dve glavne novobeogradske ulice. Trenutno smo u dogovorima sa nadležnim sekretarijatom, direkcijom i zavodom - navodi Sočo.

Iako to niko neće da potvrdi, skoro izvesno je da će biti smešten posle raskrsnice Jurija Gagarina i Dr Ivana Ribara, iza Bloka 45.

Građani ove opštine će tako umesto haotične i neugledne buvlje pijace u Bloku 43 moći da se pohvale savremenijom, standardizovanom tržnicom.

Impoznatne brojke projektnog plana predviđaju izgradnju objekta površine 3,2 hektara, u kojem će biti 900 prodajnih i bezmalo 1.500 radnih mesta.

U njoj će se nalaziti boks-tezge propisane veličine od sedam kvadratnih metara, sa rolo-vratima koja će zaposleni na kraju radnog dana samo spustiti i zaključati. Sem toga, otvoreni ritejl park sadržaće i druge tipove lokala, a ceo prostor biće oplemenjen zelenilom.


Unutrašnji raspored osmišljen je zonski, što znači da će, recimo, prodaja bele tehnike biti organizovana kod prolaza koji vodi na parking sa oko 200 parking mesta, kako bi kupci masivnu i kabastu robu mogli što lakše da dopreme u svoja vozila. Centralni deo parka biće rezervisan za ugostiteljske sadržaje, te će se u njemu nalaziti restorani, a obezbeđen je i prostor za izgradnju supermarketa.

Preciznijih podataka o tome kada bi se moglo početi sa gradnjom ove kapitalne investicije još nema.

- Sem utvrđivanja lokacije, radove koči i finansijsko pitanje. Nakon dodeljenih 600 miliona dinara, Grad je odlučio da ta sredstva prebaci u druge svrhe, te čekamo na pomoć gradskog budžeta - kaže Sočo.

Poslovni centar niče umesto tezgi

Na mestu sadašnjeg buvljaka planirana je gradnja velikog, višespratnog poslovnog centra. Kako je nedavno gradski urbanista Milutin Folić izjavio, poslovni objekat prostiraće se na 60.000 kvadrata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.