NavMenu

Konsultantska kuća Deloitte izradiće predlog reforme Puteva Srbije - Rešenje do 30. juna 2018.

Izvor: Novosti Ponedeljak, 08.01.2018. 08:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock.com)Ilustracija
Za reformu Javnog preduzeća Putevi Srbije, koje bi trebalo da se transformiše u Agenciju za javne puteve, biće zadužena konsultantska kuća Deloitte, pišu Novosti.

Kako prenosi taj beogradski list, ova kompanija izabrana je na konkursu koji su sproveli Koridori Srbije. Transformacija Puteva Srbije je deo projekta reforme putnog sektora u Srbiji, za koji su sredstva izdvojena iz zajma Svetske banke. Ova konsultantska kuća trebalo bi da do 30. juna ponudi rešenja za reformu putnog sektora, a za ove usluge će dobiti 1,6 mil EUR.

U Koridorima Srbije za Novosti kažu da će zadatak konsultanta biti da na osnovu analize zakona u Srbiji i analize Puteva Srbije predloži najbolje rešenje i plan transformacije.

- Jačanje administracije i upravljanja u putnom sektoru, prema ugovoru, obuhvata horizontalnu i vertikalnu funkcionalnu analizu Puteva Srbije i predloge za promenu organizacione strukture, kako bi se dovelo do potpuno funkcionalne i autonomne javne agencije za puteve - navode u Koridorima Srbije.

Jedan od zadataka je i upravljanje ljudskim resursima, pravljenje tzv. GIS kartne putne mreže, analiza prihoda i sistema naplate putarine, kao i upravljanja imovinom.

Pod lupom će, pišu Novosti, biti i troškovi, uključujući i ugovaranje održavanja na osnovu performansi. Analiziraće se i sistem elektronske naplate putarine. U Koridorima napominju da će u zavisnosti od dobijenih rezultata za svaki od zadataka i njihovoj prihvatljivosti za sve ulesnike na projektu, realizovati i transformaciju Puteva Srbije.

Konsultanti će predložiti redosled aktivnosti i plan reforme, a njega mora da prihvati i komisija imenovana ispred resornog ministarstva i Vlade Srbije.

O reformi Puteva Srbije se priča već godinama, a sugestija MMF-a je bila da se ovo preduzeće pripoji Koridorima, od čega se zasada odustalo. Jedna od ideja je bila i da se sektor naplate putarine izmesti iz Puteva i da postane samostalno preduzeće. Stručnjaci tvrde da bi razlog za pretvaranje Puteva u agenciju mogao biti u načinu finansiranja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.