NavMenu

Za čačansku Slobodu 2017. najbolja u poslednje tri decenije - Ugovoreni poslovi i za 2019.

Izvor: Ozonpress Četvrtak, 04.01.2018. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Prošla, 2017. godina bila je najuspešnija u poslednje tri decenije za čačansku kompaniju Sloboda, kaže direktor te firme Zoran Stefanović.

Prema njegovim rečima, i ova godina će biti uspešna, jer su potpisani ugovori koji obezbeđuju punu uposlenost.

- Svake godine širimo broj naših kupaca. Možda broj novih nije veliki, ali su zato stari kupci potpisali nove ugovore i nadam se da će i sledeće godine biti kao ove. Za 2018. godinu imamo potpisane ugovore koji obezbeđuju punu uposlenost, a za 2019. imamo trenutno potpisane ugovore koji obezbeđuju proizvodnju od 70% kapaciteta - rekao je Stefanović.

Deo prostora i hala koje su porušene za vreme NATO agresije su obnovljene, ali poslovodstvo prioritet uvek daje kupovini nove opreme koja obezbeđuje automatizaciju proizvodnje, povećanje kapaciteta, ali i veću bezbednost radnika kojih je u ovom trenutku preko 2.400.

Novo zapošljavanje zavisiće od uposlenosti kapaciteta.

- Zavisno od ugovorenih poslova zavisiće i broj radnika. Možda bude došlo i do smanjenja broja zaposlenih, zavisno od plana proizvodnje. To je jedan živ proces, mi ulažemo stalno u nove tehnologije, proširujemo proizvodni program i tamo gde neki proces automatizujemo i smanjimo potrebu za radnicima otvaramo neke druge. Nadam se da ćemo zadržati broj radnika koji sada imamo - optimista je Stefanović.


Sloboda je za unapređenje proizvodnje prošle godine dobila 2 mil EUR bespovratnih sredstava od Vlade Srbije, a zaposleni ostvaruju mesečnu zaradu koja premašuje 50.000 dinara. Zbog toga direktor Slobode ne očekuje problem sa sindikatima i eventualni štrajk koji je najavljen posle Božića.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.