NavMenu

LJAJIĆ: Za turističku infrastrukturu 790 miliona dinara u 2018.

Izvor: Tanjug Sreda, 03.01.2018. 15:52
Komentari
Podeli
Rasim Ljajić (Foto: Mc.rs)Rasim Ljajić
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da će ove godine za projekte razvoja turističke infrastrukture biti opredeljeno 790 miliona dinara.

On je posetom Divčibarama krenuo u obilazak glavnih turističkih centara u Srbiji sa ciljem da, kako je rekao, čuje da li postoje konkretni projekti za poboljšanje turističke infrastrukture koje bi ministarstvo, odnosno vlada, moglo da finansira ili sufinansira.

Govoreći o Divčibarama, ministar je rekao da bi 2018. godina mogla da bude prelomna za razvoj turizma tog planinskog centra.

- Treba da iskoristimo dolazak braće Teodosić koji će izgraditi jedan veliki turistički kompleks - hotel, sportske terene, velnes i spa centar. Upravo je to nedostajalo Divčibarama i moramo da pratimo tu investiciju, pre svega kroz pomoć države u izgradnji prateće infrastrukture, ali i da bogatimo turističke sadržaje i ponudu na Divčibarama - objasnio je ministar.

On je dodao da je dogovoreno da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansira izgradnju Turistickog info centra na ovoj planini i da pomogne da Divčibare postanu celogodišnja turistička destinacija.


- Ono što Divčibare poseduju nema nijedan planinski centar, a to je prednost blizine Beograda od 118 kilometara, što se mora iskoristiti. Za to su potrebna nova ulaganja, koja uključuju i ulaganja države, pre svega u infrastrukturu - rekao je ministar.

Ljajić je napomenuo da u ovom trenutku Divčibare značajnije ne doprinose rastu turističkog prometa, ali uz Sokobanju i Palić predstavlja važan budući turistički centar u koji država želi da ulaže.

I pored relativno loše infrastrukture, ministar je podsetio da Divčibare spada u četvrti turistički planinski centar u Srbiji, posle Zlatibora, Kopaonika i Tare, a ispred Stare planine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.