NavMenu

iPhone najprodavaniji tehnološki proizvod 2017. godine

Izvor: N1 Nedelja, 31.12.2017. 11:21
Komentari
Podeli
(Foto: Pres Panayotov/shutterstock)
iPhone je ponovo bio najprodavaniji tehnološki proizvod godine, a prodaja je porasla u odnosu na 2016, navodi se u analizi objavljenoj u USA Today.

U izveštaju stoji i da je broj prodatih komada ubedljivo veći od bilo kog drugog tehničkog proizvoda na listi.

Naime, analitičar Denijel Ivs kaže da je tokom 2017. godine Apple prodao 223 miliona iPhone uređaja, dok je prethodne godine prodato 211 miliona.

Među prvih pet mesta su i:

- Samsung Galaxy S8 i Note 8 smartfoni: 33 milion

- Amazon Echo Dot bežični zvučnici za pametne telefone: 24 miliona

- Apple Watch: 20 miliona

- Nintendo Switch - konzola za video igru, i grupnu od 299 dolara: 15 milion

Kao što se vidi, Apple je prodao više iPhonea nego ukupno što je prodato proizvoda sa naredna četiri mesta na vrhu liste najprodavanijih.

Ivs predviđa da će naredna godina biti još uspešnija za Apple, kad je iPhone u pitanju, jer se na proleće očekuje unapređena verzija SE iPhone, ali i još novih telefona.

Na globalnom tržištu udeo Googleovog sistema Android je 85%, dok je 15% "uzeo" Apple iOS. Ali, iPhone je i dalje najpopularniji brend među smartfonima, i stvara dubok jaz u odnosu na drugoplasirani Samsung Galaxy S8 sa 33 miliona. Ipak, kako navodi USA Today, Samsung ima širi portfolio telefona, pa je na primer tokom 2016. godine isporučio ukupno 320 miliona smartfona, a telefoni sa nižim cenama dobro su se kupovali van SAD, kao što su modeli J3, On8 i A9.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.