NavMenu

Srećna Nova 2018. godina!

Izvor: eKapija Petak, 29.12.2017. 11:38
Komentari
Podeli

Dragi čitaoci,

Na izmaku još jednog kalendara, želimo vam da godinu pred nama dočekate zdravi, veseli i nestrpljivi da se okušate u novim poslovnim i ličnim izazovima.

Poslednji meseci 2017. doneli su privrednicima u Srbiji nekoliko važnih vesti - izmenjen je Zakon o stečaju, nekoliko poreskih zakona, Zakon o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje. Objavljen je i prvi poziv za sredstva iz IPARD fondova, što se sa nestrpljenjem očekivalo tokom cele godine.

Srbija je u 2017. napredovala na Doing Business listi, objavljen je (i više puta produžavan) javni poziv za koncesionara Aerodroma Nikola Tesla, prodata je Galenika, počela obnova pruge do Budimpešte. Zaživeo je program prekvalifikacija u IT sektoru, a izvoz IT usluga po prvi put je nadmašio izvoz žitarica. Sa druge strane, Koridor 10 i dalje nije završen, planirani rast BDP nije ispunjen, Agrokor je uzdrmao region...

Nadamo se da će u 2018. tas dobrog na vagi poslovnog okruženja biti neuporedivo teži. Najnovija dobra vest, stigla je iz Agencije za privredne registre - od 1. januara, biće omogućeno elektronsko registrovanje preduzetnika, a uskoro i online osnivanje privrednih društava.

Za eKapiju je 2017. bila naročito značajna. Redizajnirali smo sajt i ponudili vam nov način organizovanja informacija, kao i nekoliko dragocenih novih servisa.

Takođe, na Apple Store-u odnedavno je za preuzimanje dostupna i eKapija iOS aplikacija.

U 2018, želimo vam pregršt novih ideja, dugačku listu novih projekata, nova partnerstva, nova tržišta i posla više nego ikada. eKapija će, kao i do sada, predano raditi da vam obezbedi sve važne informacije, a biće nam zadovoljstvo da izveštavamo o vašim novim poduhvatima. Neka deo vašeg recepta za uspeh bude i Dnevna navika uspešnih.

Želimo vam posvećenost, doslednost, marljivost, da govorite samo ono u šta verujete i da uvek verujete u ono što radite. Želimo vam da 2018. upišete u kalendar dobrih vremena.

Srećna Nova godina!

eKapija tim

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.