NavMenu

MIHAJLOVIĆ: Još bolji rang Srbije na Doing Business listi 2018.

Izvor: Tanjug Sreda, 27.12.2017. 15:42
Komentari
Podeli
Zorana MihajlovićZorana Mihajlović
Dosadašnja postignuća Srbije na Doing Business listi Svetske banke i planovi za 2018. godinu u pogledu unapređenja uslova poslovanja i daljeg napretka Srbije bile su teme današnje sednice Radne grupe za unapređenje pozicije Srbije na listi Svetske banke, kojom je predsedavala potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Mihajlović je zahvalila svim članovima Radne grupe na dosadašnjem zalaganju, istakavši da u 2018. godini očekuje da svi zajedno još više doprinesu boljem rangu Srbije, jer to znači bolje uslove poslovanja i nove investicije za našu zemlju, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

- Napravljeni su veliki pomaci u pogledu ukidanja obaveznosti izrade pečata i brže procedure otvaranja računa u banci prilikom pokretanja biznisa, nastavljamo sa reformom katastra i upisa prava svojine, kao i efikasnije procedure priključenja na elektro-mrežu. Očekujem da uz sve planirane aktivnosti i u drugim oblastima, pre svega, kroz ubrzanje povraćaja PDV-a, uvođenja elektronskog sistema za prijavu poreza na imovinu, procedura za dobijanje kredita i izvršavanje ugovora, rang Srbije u 2018. bude još bolji - rekla je Mihajlović.


Ona je podsetila da je Srbija ostvarila odličan uspeh u oblasti izdavanja građevinskih dozvola, u kojoj je za samo tri godine ostvarila skok sa 186. na 10. mesto.

- Sjajne rezultate postigli smo pre svega u oblastima izdavanja građevinskih dozvola i osnivanja preduzeća i pokretanja biznisa, ali i u oblastima izvršenja ugovora i registrovanja imovine. Ipak, na tome nećemo stati i u 2018. godini nas očekuju nove reforme koje će doprineti još boljoj poziciji Srbije na Duing biznis listi - rekla je ona, navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.