NavMenu

Šta je ostalo od Budimke? - Uskoro procena vrednosti posrnulog požeškog giganta

Izvor: eKapija Utorak, 26.12.2017. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: pilipphoto/shutterstock.com)
U toku je postupak procene vrednosti Budimke iz Požege, nakon čega će biti oglašena javna prodaja, saopštio je danas stečajni upravnik ove kompanije Đorđe Zečević u pisanom obaveštenju o pripremi unovčenja.

- Imali smo do sada ohrabrujući broj interesenata za kupovinu Budimke, iz Srbije, više evropskih i azijskih zemalja - navodi se u obaveštenju.

Stečajni upravnik krajem novembra raspisao je javni poziv za procnitelje likvidacione vrednosti imovine stečajnog dužnika. Na ovaj oglas javili su se Confineks iz Beograda sa ponudom od 864.000 dinara bruto, Agencija Olimpija iz Užica sa ponudom od 540.000 dinara bruto i Beoconex iz Beograda sa ponudom 504.000 dinara bruto.

Odbor poverilaca će do kraja godine doneti odluku koja firma će vršiti procenu vrednosti.

Podsetimo, nekada najveći poljoprivredno industrijski kombinat u ovom delu Srbije koji je otkupljivao proizvode od nekoliko hiljada domaćinstava i pravio 40 hiljada tona proizvoda od voća, povrća i mesa godišnje, i čije sokove su pili i američki marinci, devedesetih godina se našao u problemima. Neuspešno je privatizovan 2008. godine, a dve godine nakon toga, sami zaposleni su pokrenuli proizvodnju i počeli da se vraćaju na tržište. Samo 2012. godine je proizvedeno i na nemačkom tržištu prodato pekmeza u vrednosti 750.000 EUR.

U 2016. u Budimki je stala proizvodnja, a stečaj je otišla u februaru te godine. Tada se kao kupac pominjao jedan kineski investitor.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

09.05.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

U planu izgradnja postrojenja za preradu naftne i naftnih derivata u Smederevu i fabrike solarnih panela u Paraćinu

U okviru posete kineskog predsednika Si Đinpinga potpisani su sporazumi kojim će biti unapređena saradnja Srbije i Kine u oblasti energetike, navela je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović istakavši da okvirni sporazum podrazumeva izgradnju postrojenja za preradu nafte i naftnih derivata, a da potpisani memorandum predviđa podršku investiciji u fabriku solarnih panela. - Predviđena je izgradnja postrojenja za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.