NavMenu

Preliminarna odluka o koncesionaru Aerodroma Nikola Tesla odložena za 29. decembar

Izvor: eKapija Ponedeljak, 25.12.2017. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: ArchMan/shutterstock.com)
Preliminarna odluka o najboljoj ponudi za koncesiju Aerodroma Nikola Tesla ipak neće biti doneta danas, kako je ranije bilo najavljeno, jer je rok za donošenje odluke o izabranom ponuđaču produžen do 29. decembra.

Naime, kako se navodi u obaveštenju beogradskog aerodroma, "uputstvom za ponuđače kvalifikovane za Fazu 2 predviđeno je da Javno telo zadržava pravo da produži rokove za sprovođenje pojedinih radnji i rokove za donošenje odluka Javnog tela, naročito u slučaju da rokovi teku u danima tokom kojih se u Srbiji ne radi".

– Kako dan donošenja odluke Javnog tela pada na neradni dan (25. decembra) u državama u kojima sedište imaju svi ili pojedini kvalifikovani ponuđači za Fazu 2, Javno telo je donelo odluku o produženju roka za donošenje odluke o izabranom ponuđaču – dodaje se.

Ostali elementi Javnog poziva raspisanog 10. februara ostaju nepromenjeni.


Podsetimo, za koncesiju Aerodroma Nikole Tesle stigle su četiri ponude, nakon što je jedan od kvalifikovanih ponuđača – kineski konzorcijum HNA i China National Aero-Technology – odustao.

U konkurenciji su ostali švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure ltd i Terna, francuska kompanija Vinci Airports i južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.