NavMenu

Novi Sad razvija porodični turizam

Izvor: RTV Subota, 23.12.2017. 10:47
Komentari
Podeli
Novi Sad (Foto: photosmatic/shutterstock.com)Novi Sad
Novi Sad može da se pohvali da je u prvih deset meseci 2017. godine privukao 13,3% više domaćih i 14% više stranih turista nego prethodne godine. Završena je i treće faza projekta "turističke signalizacije", koja podrazumeva obeležavanje hotela u gradu. Na 82 lokacija postavljeno je 120 tabli koje obeležavaju 23 hotela, a izrađene su mape grada, kao i dvostrani i trostrani "city light" panoi.

Boljoj promociji turističkih sadržaja Novog Sada doprineće i portal za podršku razvoju porodičnog turizma, o kojem govori rukovoditeljka projekata u Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka Jelena Petrov.

- RRA Bačka sprovodi projekat "Razvoj porodičnog turizma grada Novog Sada", koji sufinansiraju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija - kaže Jelena Petrov i dodaje da je u okviru tog projekta izrađen plan razvoja, marketing plan i akcioni plan razvoja porodičnog turizma, gde je definisano šta je porodični turizam i šta u njegovom okviru može da se pruži.

Ona kaže da je urađena analiza šta Novi Sad trenutno može da pruži u oblasti porodičnog turizma, te da se javilo mnogo ponuđača (malih i srednjih preduzeća, kao i udruženja u oblasti turizma), a njihove ponude će biti predstavljene na portalu za podršku razvoja porodičnog turizma.

- Pozivamo sve ponuđače koji pružaju usluge u oblasti turizma da nam se jave kako bi bili oglašeni na portalu, a na taj način ćemo i obogatiti ponudu porodičnog turizma - kaže Petrov.

- Želja nam je da napravimo sveobuhvatnu ponudu, kako bi porodica koja bi želela da poseti Novi Sad mogla sama sebi da organizuje dan i ispuni vreme različitim sadržajima - ističe Jelena Petrov i dodaje da je adresa portala porodicniturizam-ns.rs , te da je korišćenje i oglašavanje na portalu besplatno.

- Cilj ovog portala je promocija turizma grada Novog Sada i jačanje turističkih kapaciteta ponuđača ali i ponude samog grada-zaključuje Jelena Petrov.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.