NavMenu

LJAJIĆ: Uzgoj GMO ostaje izričito zabranjen u Srbiji

Izvor: eKapija Subota, 16.12.2017. 11:22
Komentari
Podeli
Rasim LjajićRasim Ljajić
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić poručio je u petak, 15. decembra 2017. godine, da građani Srbije nemaju razloga da se plaše ukoliko dođe do izmene propisa o prometu genetski modifikovanih organizama (GMO), jer će sve zakonom biti regulisano.

Ljajić je istakao da će u zakonu biti striktno naglašeno da je uzgajanje takvih organizama izričito zabranjeno, kao i da će promet genetski modifikovanih organizama biti tako restriktivno postavljen podzakonstkim aktima, da će faktički biti onemogućen, pranosi sajt Vlade Srbije.

On je objasnio da Svetska trgovinska organizacija samo kaže da se ne može zabraniti promet nekog proizvoda, već se može ograničiti ili postaviti uslovi za promet, tako da građani nemaju razloga da se plaše, neće doći ni do uzgajanja, a faktički ni do prometa.

Potpredsednik Vlade je rekao da Srbija pre svega ima interes da bude članica STO, jer su tu praktično tri četvrtine svih zemalja sveta, kao i da, prema njegovim saznanjima, svega 13 zemalja sveta ne vodi nikakve pregovore, niti imaju ambiciju da postanu članice STO.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.